Z przodu dziecko możesz przewozić w każdym wieku, jeżeli jest przewożone w odpowiednim foteliku. Syna możesz przewozić przodem do kierunku jazdy w odpowiednim dla jego wieku foteliku i nie wskazane jest wyłączanie poduszki. Bo to jest takie samo zabezpieczenie jak dla dorosłych. Warunek: odpowiedni atestowany, prawidłowo zapięty fotelik i odpowiednio ustawiony fotel.
Scout jakie opony na zimę do 4x4 215/60R16
Zwiń
X
-
Scout jakie opony na zimę do 4x4 215/60R16
Pytanie i prośba do Użytkowników Szkodników z napędem 4x4 :
Jakie oponki używacie zimową porą i jakie możecie polecić ?
Zamierzam dokupić stalowe felgi 16" na zimę i rozmiar opon padł na 215/60R16...
Tylko co wybrać ?
Nie czytam testów opon bo to bzdura i wszystkie są sponsorowane także pozostaje mi opierać się na opiniach Użytkowników i stąd moje pytanie
Opony Myślałem o czymś takim ??Pozdrawiam
Maciek
Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
www.anatoliandog.pl
-
-
Zamieszczone przez aryJa wybrałem Dunlop SP Winter Sport 3D ale w rozmiarze 205/60/R16, w zimę nie jeździłem jeszcze bo nie miałem okazji ale znajomy ma i je zachwalał. W Passacie syncro miałem też Dunlopy poprzedniej generacji i na śniegu bajka.
Twoja opona będzie niższa od Ori(225/50R17) o -4.4 mm
Moja (215/60R16) będzie wyższa +7.6 mmPozdrawiam
Maciek
www.anatoliandog.pl
Komentarz
-
-
Chce dokupić fele ORI Draconis 6.5J, a na nie naciągają gumy o szerokości 205 w serii.
Do Yeti dla przykładu szerokość 215 idzie na felgę 7.0J.
W sumie -4.4mm na średnicy da tylko 2.2mm mniejszy prześwit od ORI 225/50R17. A w ogóle to pepiki we wlepie na klapce piszą żeby stosować jako zamiennik 205/55R16 jak w zwykłej octavce i w homologacji też tak jest :shock:O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Nie wiem czemu ale nie mam przekonania do opon "firmowych z wyższej półki"
"Miszeliny" Alpin 3 w rozmiarze,który podajesz(205/55R16) leżą na strychu i ani w Subaru ani w Citroenie nic mnie w nich nie powaliło ,powiem więcej,że szkoda kasy na nie...
Kiedyś do Yarisa kupiłem jakieś Matadory i była rewelacja ale to dawno było....
Dalej stoję w miejscu z wyboremPozdrawiam
Maciek
www.anatoliandog.pl
Komentarz
-
-
cholera co wy macie w tym zmienianiem rozmiarów na zimę?
mam oba komplety w tym samy rozmiarze i jest ok a i felgi nie ucierpiały.
bedę jeżdził 4 sezon na Nokianach WR G2 XL(225/50 r.17) - jest OK, ale jakoś specjalnie nie pieję z zachwytu. Na suchym ok, na błocie/sniegu ok, na wodzie - srednio+rośnie spalanie.
Mam wrazenie ze sa cichsze od Dunlopow SP01 ktore dostalem razem z autem.
Mialem poprzednie Nokiany WR - i mam wrażenie ze były lepsze na mokrym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bardzozlymisiocholera co wy macie w tym zmienianiem rozmiarów na zimę?
mam oba komplety w tym samy rozmiarze i jest ok a i felgi nie ucierpiały.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryJa wybrałem Dunlop SP Winter Sport 3D ale w rozmiarze 205/60/R16, w zimę nie jeździłem jeszcze bo nie miałem okazji ale znajomy ma i je zachwalał. W Passacie syncro miałem też Dunlopy poprzedniej generacji i na śniegu bajka.
Skupmy się na oponach
Zastanawiam się nad tymi
OPONAMI
Ktoś miał z nimi do czynienia ?Pozdrawiam
Maciek
www.anatoliandog.pl
Komentarz
-
Komentarz